Ledarinformation

Till dig som är ledare

Tänk att åter få möjligheten att genomföra ett Livskraft Syd-läger. Det känns fantastiskt. Tack att du vill ge av din tid och som ledare bidra med den person du är och de gåvor du har. I ledarteamet är vi lärjungar med främsta kallelsen att följa Jesus. På ett nyårsläger får vi uppfatta oss själva och varandra som både efterföljare och ledare. Vi i planeringsgruppen ser fram emot nyår med glädje och förväntan. Vi gör vårt allra bästa för att det ska bli ett läger där många ungdomar får komma tillsammans och söka Jesus Kristus som är med oss alla dagar.

Nedan hittar du information kring lägret och framförallt böneämnen du gärna får bära under månaderna och veckorna fram till lägret.

Praktisk information

Lägret äger rum på Sundsgårdens folkhögskola utanför Helsingborg onsdag 28 december till söndag 1 januari. Lägret har de senaste åren samlat hundratals ungdomar från 16 år och uppåt. Ungdomar som är 18 år och äldre (18+) har en viktig förebildsfunktion och även ett eget behov att undervisning och kristen gemenskap. De, såsom ni, har även möjlighet att vara ledare för en bibelsamtalsgrupp. 18+ har egna bibelstudium med efterföljande smågrupper. Det finns två semiarier som är särskilt avsedda för dem. Uppmuntra gärna unga vuxna (kanske dina vänner) att följa med som deltagare!

Temat

Så mycket mer? Av vadå? Av Jesus! I Bibeln står det att Jesus kan göra långt mer än vi någonsin kan be om eller tänka oss (Ef 3:20). Hur stort är inte det?! Gud har en plan för hela mänskligheten och han vill att vi alla skall lära känna storheten och fullheten i hans kärlek. Tillsammans kommer vi under nyårshelgen söka Jesus.

Lite om dagsprogrammet

Deltagarna är efter den gemensamma morgonsamlingen uppdelade i smågrupper som vi kallar för bibelsamtalsgrupper. Stunden i den lilla gruppen rymmer lära-känna-aktiviteter och även bibelläsning och ett samtal kring det. En kortare undervisning följer sedan i två storgrupper, en grupp för de som är 18 år och äldre och en för de som är 17 år och yngre. Mer kring tider och programpunkter ser du här på hemsidan.

En viktig tid både för deltagare och oss ledare är E.t.m.G som står för Egen tid med Gud. Det är en stund på 45 minuter mellan eftermiddagsseminariet och kvällsmaten. Vår egen tid med Gud är viktig och det vill vi tydligt visa för deltagarna. Därför kommer vi uppmana ALLA att ta denna stund i enskildhet – gå en kort promenad, var en stund i lägrets bönerum, lägg dig på din säng eller vad du tycker behagar dig.

Ledarsamling

Första samlingen är onsdag 28 december kl 11:00 på Sundsgården. Vi uppmanar alla ledare att prioritera att vara på plats denna tid. Redan tisdag 27 december finns planeringsgruppen på Sundsgården för att förbereda. Om någon mer önskar att finnas med då går detta bra om du kontaktar Frida Råkeberg. Övriga dagar är ledarsamlingen kl. 8:30 i Kryptan (lägrets bönerum) där viktig information ges och där vi får starta dagen med bön för varandra och för lägret. Det är även en bönesamling före kvällsgudstjänsten.

Böneuppmaning

Vi tror att Gud vill att vi ska anordna läger som Livskraft och då vill vi vara öppna för att Gud leder oss i förberedelse och i genomförande. Det kan vi göra genom att be för vårt läger. Lägret har ett eget böneteam bestående av personer som finns med på lägret för oss ledare och för deltagarna. Böneteamet ber också inför lägret. Det är mycket värdefullt för planeringsgruppen. Var med och bär lägret tillsammans med oss i bön! Hör gärna av dig om du får något tilltal eller om du själv behöver någon specifik förbön i din förberedelse!

Några konkreta böneämnen:

  • Tacksägelse över Sundsgårdens möjligheter och att de öppnar dörrarna för oss.
  • Planeringsgruppen som ska sätta detaljer för lägret under hösten.
  • Ledare som är klara och som ska kallas, men framförallt deltagarna.
  • Att anmälningarna ska strömma in – ta bort hinder!
  • Beskydd över lägret, planeringsgrupp och lovsångsteam.

Guds rika välsignelse önskar planeringsgruppen

Joelle Cristea, Simon West, Frida Råkeberg, Linnea Modèn, Jennie Hallgren och Hanna Jakobsen