Ledarinformation

Till dig som är ledare

Tänk att åter få möjligheten att genomföra ett Livskraft Syd-läger. Det känns fantastiskt. Tack att du vill ge av din tid och som ledare bidra med den person du är och de gåvor du har. I ledarteamet är vi lärjungar med främsta kallelsen att följa Jesus. På ett nyårsläger får vi uppfatta oss själva och varandra som både efterföljare och ledare. Vi i planeringsgruppen ser fram emot nyår med glädje och förväntan. Vi gör vårt allra bästa för att det ska bli ett läger där många ungdomar får komma tillsammans och söka Jesus Kristus som är med oss alla dagar.

Nedan hittar du information kring lägret och framförallt böneämnen du gärna får bära under månaderna och veckorna fram till lägret.

Praktisk information

Lägret äger rum på Sundsgårdens folkhögskola utanför Helsingborg fredag 28 december till tisdag 1 januari. Lägret har de senaste åren samlat hundratals ungdomar från 16 år och uppåt. Ungdomar som är 18 – 25 år har en viktig förebildsfunktion och även ett eget behov av undervisning och kristen gemenskap. De, såsom ni, har även möjlighet att vara ledare för en bibelsamtalsgrupp. I år kommer vi att ha ett fördjupat spår istället för att kalla den gruppen 18+, det gör att du kan välja om du vill ha lättare eller ”tyngre” undervisning. Det finns två seminarier som är särskilt avsedda för dem också. Uppmuntra gärna unga vuxna (kanske dina vänner) att följa med som deltagare!

Temat – The True Story

Varje dag delas miljontals stories på Instagram. Vi skickar snaps till varandra på Snapchat och vi följer Youtubers som lever häftiga och spännande liv. Korta ögonblick av andra människors vardag fyller våra flöden, flöden som tar aldrig slut. Flöden som vi speglar oss själva i, på gott och på ont. Vad skulle hända om vi zoomade ut en bra bit? Finns det en röd tråd som håller samman världen eller är vi tänkta att leva som enskilda öar? Finns det en story över alla andra?
Allt sedan tidens begynnelse har vi människor sökt efter gemenskap och det är inte så konstigt. Gud skapade oss till att leva i gemenskap, med varandra och med Honom. Det finns en stor berättelse, som ditt liv är en del av – the true story. Årets Livskraft Syd kommer att handla om the true story som sträcker sig från början in i evigheten.

Lite om dagsprogrammet

Deltagarna är efter den gemensamma morgonsamlingen uppdelade i de två olika bibelstudiegrupperna, efter det följer en stund av reflektion i tystnad i lokalen. Sedan beger de sig till sina smågrupper som vi kallar för bibelsamtalsgrupper. Stunden i den lilla gruppen rymmer lära-känna-aktiviteter och även bibelläsning och ett samtal kring det. Mer kring tider och programpunkter ser du här på hemsidan. Att vara ledare för en bibelsamtalsgrupp är oftast en otroligt go chans till att lära känna några deltagare både på ett lätt och djupt plan. Vi ser helst att alla ledare som har möjligheten att vara med och vara ledare för en grupp, tillsammans med någon eller själv, tar chansen och är det.

Ledarsamling

Första samlingen är fredag 28 december kl 11:00 på Sundsgården. Vi uppmanar alla ledare att prioritera att vara på plats denna tid. Redan torsdag 27 december finns planeringsgruppen på Sundsgården för att förbereda. Övriga dagar är ledarsamlingen kl. 8:15 i Kryptan (lägrets bönerum) där viktig information ges och där vi får starta dagen med bön för varandra och för lägret. Det är även en bönesamling före kvällsgudstjänsten.

Böneuppmaning

Vi tror att Gud vill att vi ska anordna läger som Livskraft och då vill vi vara öppna för att Gud leder oss i förberedelse och i genomförande. Det kan vi göra genom att be för vårt läger. Lägret har ett eget böneteam som finns med på lägret för oss ledare och för deltagarna. Böneteamet ber också inför lägret. Det är mycket värdefullt för planeringsgruppen. Var med och bär lägret tillsammans med oss i bön! Hör gärna av dig om du får något tilltal eller om du själv behöver någon specifik förbön i din förberedelse!

Några konkreta böneämnen:

  • Tacksägelse över Sundsgårdens möjligheter och att de öppnar dörrarna för oss.
  • Planeringsgruppen som ska sätta detaljer för lägret under hösten.
  • Ledare som är klara och som ska kallas, men framförallt deltagarna.
  • Att anmälningarna ska strömma in – ta bort hinder!
  • Beskydd över lägret, planeringsgrupp och lovsångsteam.

FACEBOOKGRUPP
Det finns en facebookgrupp för de som är med som ledare, har du inte blivit inbjuden till den kan du kontakta Anna Sköld.

Guds rika välsignelse önskar planeringsgruppen

Anna Sköld, Charlotta Nordström, Sebastian Holmgren, Charlotta Forsström och Amanda Frankner