Seminarier

Under eftermiddagarna kommer vi att ha olika seminarier. I år har vi valt att köra 2-dagarsseminarier med huvudsakligen praktiskt inriktning – men med Jesus i fokus! Dessa kommer ni att få välja när ni gör er anmälan. Det finns inga garantier för att du får ditt förstahandsval, så se till att välja seminarium som känns spännande och roliga för dig, även i andrahand. På nyårsaftonen kommer det att finnas 1-dagarsseminarier som väljs på plats, inget att bry sig om i anmälan alltså.

Här kommer  information om vilka 2-dagarsseminarier som det finns att välja mellan. Det är först till kvarn som gäller på seminarierna så anmäl dig så fort som möjligt om du vill få dig en plats.

Mer information om seminarierna kommer strax!

 

KRIK – David Öberg

Ett seminarie för glada idrottare. Vi kommer köra lite av varje, fotboll, volleyboll, bandy, bollekar och liknande.
Vi syns, välkommen 😊

Lovsång – Mathias Jansson

Ett seminarie för dig som gillar Gud och musik. Att tillbe Gud är en av våra största uppgifter och privilegier som Kristna. Detta seminarie är för dig som vill lära dig mer om lovsång, Varför vi gör det och Hur vi kan göra det. Vi kommer att ha mycket tid till att spela men också att prata och be tillsammans. Det är både för dig som vill växa i din roll som lovsångare men också för dig som inte har någon förkunskap och har en längtan efter att få tillbe Gud.

 

Handmade – Julia Lundberg, Ellen Lidberg, Emma Isaksson, Elin Sharew

Skapande, D.I.Y, hantverk, pyssel, kreativitet… Det är precis det vi ska ägna oss åt på detta seminarium! Vi kommer att ha en öppen skaparverkstad där du kan sy, sticka, virka, rita, skriva, brodera, testa lettering, fota eller vad helst du känner för! Vi kommer ha en del material och lite förslag på vad som går att göra, men det är helt upp till dig att välja om du vill göra det eller något helt annat. Har du något projekt eller något roligt material hemma som du vill jobba med är det bara att ta med det.

 
Spel – Hannes Marklund, Johannes Fernberg

Under det här seminariet kommer vi tillsammans att umgås och spela massa olika sorters spel! Det kommer finnas både sällskapsspel i olika former och tv-spel. Ta gärna med något eget spel eller ladda med någon rolig lek så blir det här jättekul!

 

Drama och gestaltning – Linnea Vikström & Elias Åsvik

Drama är ett sätt att uttrycka sin tro och att berätta om Jesus. Det är också en möjlighet att gå in i texter på ett speciellt sätt, utmana sin Comfort zone och lära sig nya saker. Vi kommer att göra några enkla inledande övningar för kroppen och rösten, prova på improvisationsdrama, gestalta en bibeltext och för den som vill finns det möjlighet till flera dramaövningar i olika form.

Inga förkunskaper krävs!

 

Dina frågor – Bibelns svar –  Samuel Folkesten & Jacob Hjortman

Livet innehåller många frågor: Vem är jag? Varför finns ondska? Hur får jag en relation att hålla ihop? Är klimatförändringarna slutet för mänskligheten? Är jag värd något? Är det rätt att äta kött? Oavsett om det är små eller stora frågor, så vill förstå Guds svar på dem. Så vi kommer se vad Bibeln har att säga kring allt detta, och mycket mer. Vi vill att seminariet ska svara på just dina frågor, så ni får gärna i förväg skicka ett mail med frågorna till samuel.folkesten@efs.nu, så ska vi se till att förbereda oss extra mycket för dem!

Dans – Elin Åsvik

Hej alla dansglada! Även i år har ni möjligheten att groova loss med mig, Elin, och andra nya eller gamla vänner. Vi kommer att lära oss grunderna i street dance och öva in en längre serie. Det spelar absolut ingen roll om du har danserfarenhet från tidigare eller inte, så ta chansen!