Seminarier

Under eftermiddagarna kommer vi att ha olika seminarier. Dessa kommer ni att få välja när ni gör er anmälan. Det finns inga garantier för att du får ditt förstahandsval, så se till att välja seminarium som känns spännande och roliga för dig, även i andrahand.

29/12:

1. Må bra och ett bra liv – Maria Smeds
Varför ökar den psykiska ohälsan i samhället? Vad är stress? Hur kan vi stötta oss själva och människor runt oss som lider av psykisk ohälsa? Det här seminariet berör de livsviktiga ämnena psykisk hälsa – och ohälsa. Vi blandar undervisning och diskussioner i mindre grupper.

2. Sex = förbjuden frukt? – Amanda Vadian och Oliver Sjöström
Vad är sex och vad har Bibeln att säga om ämnet?

3. Insidan Ut – Angelica Mörtzell
“Jag är en dålig människa/ jag är ful/ jag är korkad/ jag duger inte..” I det här seminariet kommer vi att diskutera de frågor som ofta döljs på insidan, men är högst aktuella i en värld där yttre faktorer som pengar, utbildning och utseende ofta får stor uppmärksamhet. Vilka är vi bakom vår utsida? Vad har Guds kärlek att säga till oss, och spelar det någon roll för hur vi ser på oss själva?

4. Lovsång
Ett sätt att uttrycka känslor och bön, ett sätt att slappna av eller dansa ur sig myrorna i brallan? Här ger vi oss för en tid hän åt musiken och vad det innebär att tillbe Gud via den.

5. Improvisationsteater
Älskar du teater? Vill du bara släppa loss och gå in i en annan värld för en stund?- då är improvisationsteater seminariet för dig!

6. Brädspel
Vill du bara sitta ner, ta det lugnt och spela lite kort? Eller har en vinnarskalle som bara längtar efter att få utmanas i diverse bordsspel? Då är bordsspel seminariet för dig.

7. KRIK
Gud har gett oss livet och Gud har gett oss en kropp- är det då inte mer än rätt att vi använder den också? Ett seminarium av sportande, svett och skratt i en härlig blandning!

 

30/12:

1. Synd – Mats Nyholm
Vad är synd och vad innebär syndafall? Vad betyder det att Jesus dog för våra synders skull på korset? Det här är frågor vi kommer att samtal om på seminariet “synd”.

2. Hållbar vardagstro – Edward Thomas
Ett seminarium för dig som vill utveckla en stabil tro som håller i både med- och motgång, en tro som finns kvar även när lägerkänslan och gemenskapen inte finns runt dig.

3. Sex = förbjuden frukt? – Amanda Vadian och Oliver Sjöström
Vad är sex och vad har Bibeln att säga om ämnet?

4. Friluftsliv
Längtar du efter att få andas något mer än inomhusluften? Tillsammans går vi ut på en vandring i den frisk vinterluften och slår läger runt en brasa (kanske en liten krabbelur tillagad på stormkök kan utlovas?!).

5. Bakning
Musik, mjöl, socker, skratt och smakprover i mängder är vad som ryms i det här seminariet. Frågan är om det är vi som skapar tidernas godaste och snyggaste nyårsefterrätt? 😉

6. Eftermiddags prayer
Kom som du är, med det hjärtat bär och häng med Gud!
Vi ber på alla tänkbara sätt och har en stund med Gud. Lovsång, bara sitta, läsa bibeln, dansa, måla är några förslag och du gör precis det som är bäst för dig. Samma drag som ett bönedygn fast i en kortare version.

7. KRIK
Gud har gett oss livet och Gud har gett oss en kropp- är det då inte mer än rätt att vi använder den också? Ett seminarium av sportande, svett och skratt i en härlig blandning!

 

31/12:

1. Evangelisation – River Blom
Hur evangeliserade Jesus och hans lärjungar? Vill du uppfylla missionbefallningen i Markus 16? Vill du veta mer om hur du kan dela evangeliet, bota sjuka och kasta ut orena andar tillsammans med Jesus? Det här är ett seminarium för dig som längtar efter en praktiskt tro som håller i vardagen.

2. Tro och Vetenskap – Tobias Sunnerdahl
Hur är det egentligen med vetenskap och tro? Innebär vetenskapens framsteg att det inte längre finns plats för Gud, eller är det tvärtom… att vetenskapen faktiskt styrker tron på Gud? Här kommer du att få höra varför det inte finns någon konflikt mellan kristen tro och vetenskap. Och dessutom få höra om vetenskapliga upptäckter som utgör starka skäl att tro att Gud verkligen finns och att kristen tro är på riktigt!
Tobias Sunnerdahl är student på KTH, och har skrivit ”Liten handbok om de vanligaste argumenten för och emot kristen tro”.

 3. Skola & Tro – Ny Generation
Ett seminarium som berör de utmaningar och möjligheter det innebär att vara kristen i skolan. Jesus vill vara med varje dag och inte bara på läger, hur funkar det??

4. Nyårsfix
Glitter och glamour- seminariet för dig som vill pimpa iordning för Livskraft Mitts galna nyårsfest!

5. Måla din bön
Är ord det enda sättet att nå Gud? I det här seminariet testar vi att ge uttryck för våra böner när ord inte räcker till/vill samarbeta, eller när vi helt enkelt vill variera vårt sätt att be. Låt oss fylla stora, blanka pappersark med massor av färg!

6. Improvisationsteater
Älskar du teater? Vill du bara släppa loss och gå in i en annan värld för en stund?- då är improvisationsteater seminariet för dig!

7. Spa
Detta är seminariet för dig som känner för att koppla av och ta hand om dig själv i några av årets sista timmar. Kanske en ansiktsmask, lite massage, skönt häng och rofylld stämning.