Seminarier

 

Varje heldag kommer det finnas möjlighet för dig att välja bland olika seminarier. Det finns något för dig som tycker det är kul att lyssna till fördjupande undervisning av kunniga teologer, för dig som tycker om att sporta och röra på dig och för dig som är mer kreativt lagd!  När anmälan till lägret stängs får du en länk till seminarierna mailad till dig där du får välja vilket du vill gå på.

Du väljer ett för tvådagars och ett för endagars.

Tvådagars

KRIK

Theo Magnusson och Hanna Trulsson 

Vad är då KRIK? Jo, det står för Kristen Idrotts Kontakt och är en organisation som finns i hela norden och har som motto att sammanfoga tro med idrott genom tre värdeord: Idrottsglädje, trosglädje & livsglädje. Kom och sporta med oss och Jesus under en eller två dagar. 

Vi kommer vara i en idrottshall i Helsingborg dit vi åker med bil. Alla är välkomna! 

Ta med: idrottskläder, vattenflaska och träningsskor! 

Salt+ 

Lucas Mellergård

Tänk om EN liten galen idé skulle förändra en hel världen. Jag tror vi alla bär på en sådan som bara måste ut. Kom var med på Salt+ seminariet – utforska och jaga den djupaste frågan i livet och processen för mänskligt skapande. Testa på vad det är att vara en SaltPlussare (Salt+) – hur lätt och roligt det är att skapa content som sprider galna och geniala idéer för Guds rike! Vi lär oss tekniker för kreativitet, storytelling och att starta projekt. Dag två provar vi på olika tekniker för media som film och poddinspelning. Både avancerad utrustning men även DIY. 

Dans

Lova Viklund

Testa på dans som tillbedjan. Gud kommer med sin sanna frihet till oss både i hjärtat men detta kan vi också uttrycka med våra kroppar. Ja, som en lovsång till Gud med språket dans istället för ord. Kom och testa! Det passar både dig som aldrig dansat innan och dig som dansat hela livet. 

EFS – varför bildades det? 

Torbjörn Larspers

EFS bildades 1856, med längtan om  väckelse i Svenska kyrkan. Hur skulle det gå till? 10 år senare börjar vi missionera i andra länder. Vad hade man för vision då? Välkommen till spännande samtal om historia och nutid, om EFS grund och hur ungdomsarbetet fungerat i EFS/Salt.

Reach- pannkakskyrka

Måns Dalenbring, Axel Gustafsson och Robert Ortiz 

 Vill du lära dig om mission och evangelisation? På detta seminarium får du höra vittnesbörd om vad Gud gör i Sverige idag, hur kristna organisationen Reach jobbar och öva på att evangelisera. Dag två åker gruppen in till Helsingborg och får testa på att köra Pannkakskyrka . Dag 1: ta med anteckningsgrejer. Dag 2: Ta med varma kläder. 

Handarbete

 Linda Hallgren och Miriam Petersson

Välkommen till ett seminarium med fokus på stickning och virkning. Ta med dig ditt projekt du pysslar med eller material hemifrån om du vill lära dig något nytt. Garner och material kommer att finnas på plats om du saknar. Välkommen att pyssla med oss!  (Andra handarbeten som ex. broderi är såklart också mycket välkomna!)

Endagars 

Gud och miljö.

Axel Hörestrand

”Vad säger bibeln egentligen om miljön?” I det här seminariet kommer du få en inblick i klimatets största problem och vilka svar Bibeln ger på hur vi kristna borde hantera det. Vi kommer att utgå ifrån studerandet av Bibeln för att svara på frågeställningar utifrån miljöperspektiv. 

Ta med bibel, anteckningsblock och penna.

Festfix

 Miriam Pettersson och Ella Hedström

”Nåja, vad är en nyårsfest på Livskraft? Den kan ju vara fruktansvärt långtråkig å dötrist å tråkig å alldeles… alldeles UNDERBAR!”~ Askungen. 

Var med och se till så att vår nyårsfest blir alldeles underbart fin och rolig! Kom och fixa å dona!

Förrätt

Elin Bergman

Det är nyårsafton och vem vill då inte ha en trerätters middag på kvällen?! Kom och var med oss att förbereda förrätten till kvällens festmiddag. Spelar ingen roll om du är utbildad kock eller helt ny i köket, vi ska ha kul tillsammans och får möjlighet att tillsammans förbereda den stora festkvällen!

Brädspel

 Rune Lindgren  

Känner du för att koppla av en stund och spela ett spel med gamla eller nya vänner? Ja men då är det läge att komma till brädspelseminariet! Sociala sällskapsspel, snabba korta spel, krävande strategispel, klassiker och mastodontspel Det kommer alltså att finnas lite av varje och vill man pröva på ett nytt spel finns jag där som stöd och kan även vara med och spela med den eller de som så önskar! 

Vad gör jag efter studenten? (18+)

Sandra Åhman mfl. 

Seminarium för dig som är i början av vuxenlivet. Vad gör jag efter studenten? Vad vill Gud med mitt liv? Möjlighet för dig som vill få ställa frågor och fundera över vad som är viktigt i livet.