Bibelstudier

På Livskraft Norr har vi vid tre tidpunkter något som vi kallar för bibelstudier. Det är tillfällen när det ges undervisning utifrån en bibeltext. Det kan exempelvis handla om att ge verktyg för att förstå texten genom att få veta mer om vem som skrivit den, till vem, bakgrund till texten och vilken typ av text det är. Men mest av allt handlar det om vad Gud vill säga till oss idag. Eftersom Bibeln är Guds ord till oss så kan vi lära oss mer om Gud när vi läser Bibeln, och förväntar oss att han ska beröra oss genom ordet.

Det kommer att finnas två olika inriktningar för bibelstudierna och nedan följer en kort beskrivning kring dessa. Hör gärna av dig om du har några funderingar.

 

Grundläggande
Bibelstudieledare: Hasse Liljemark

För dig som inte är så van att gå i kyrkan eller som nyss har börjat läsa bibeln är det här bra tillfällen att lära dig mer.

 

Fördjupande
Bibelstudieledare: Johan Holmgren

Om du har lite mer vana av att gå i kyrkan och är lite mer bekant med Bibeln så är det här tillfällen då vi går lite djupare för att upptäcka och lära oss mer av vad Gud vill säga oss genom bibelordet. Känner du igen dig i beskrivningen eller har du varit på Livskraft tidigare kanske du ska prova fördjupande bibelstudium.

 

18+

I år finns inget särskilt bibelstudium för dig som är 18 år eller äldre. Däremot finns det smågrupper för dig som är 18+. Det betyder att du som är 18+ väljer grundläggande eller fördjupande bibelstudium, och sedan vid smågrupperna får du som är 18 år och äldre vara i samma grupp som dina jämnåriga.